top of page

ISOLERING

Bålsta PIR_edited_edited.jpg

HÖGEFFEKTIV ISOLERING

Tilläggsisolering

TILLÄGGSISOLERING

Krypgrund.jpg

GRUND

PIR Isolering – högeffektiv isolering för alla typer av konstruktioner

Vi har lång erfarenhet av isolering av såväl stora som mindre tak.

Isolera tak och vind - Spara energi och pengar!

Genom att tilläggsisolera vinden kan husets uppvärmningskostnader sänkas med upp till 25 %. Tilläggsisolering av vindsbjälklaget ger bäst effekt. Har du ett dåligt isolerat vindsbjälklag är det förmodligen den mest lönsamma åtgärd du kan göra. Vi hjälper dig!

 

Att inreda vinden ger åtskilliga kvadratmeter mer boyta till en rimlig kostnad. Isolering av vindens olika delar kräver lite olika tekniker, men även här gäller att du bör börja med vindsbjälklaget. Har du inte ett befintligt golv bör du lägga isolering upp till bjälkarnas överkant innan du lägger det nya golvet. Detta för att få så bra luftljudsisolering som möjligt.

Isolering av krypgrund

Det finns två viktiga anledningar att isolera golvbjälklaget, du sparar energi och du får varmare golv. När du isolerar golvbjälklaget underifrån förstör du inte det befintliga golvet. Förutsättningen för att kunna isolera golvbjälklaget underifrån är att det finns tillräckligt med plats i kryputrymmet. Det man måste tänka på är att ett välisolerat golvbjälklag gör krypgrunden kallare och den relativa luftfuktigheten högre, särskilt under sommaren.

REFERENSER

bottom of page